112. Toivepostaus: lakkausten siistiminen

Tätä on aika moni lukija toivonut, postaustausta siitä miten siistin lakkaukset. Itselle tämä on ehdottoman tärkeä osa kynsien lakkaamista ja siistimättömien lakkausten näkeminen saa jo aika huonot vibat aikaan. Eipä taida olla edes seurannassa kynsiblogia, jossa lakkausten siisteydestä ei huolehdittaisi ja pidänkin siistimistä yhtenä kriteerinä lähdenkö blogia seuraamaan.
Ja kyllä, paskimmatkin lakkaukset saa näyttämään hyvältä, kun ne vaan jaksaa huolellisesti viimeistellä!

Tapoja viimeistelyyn on varmasti monia ja tutoja löytyy ainakin englanniksi hyvinkin helposti ihan vain googlettamalla. Oma tapani on aika itse opittu ja hyväksi todettu, kantapään ja virheiden kautta.


Tarvikkeet ovat mitä yksinkertaisimmat: kynsilakanpoistoainetta (jotkut käyttävät puhdasta asetonia), hyvä ohut sivellin, hieman talouspaperia ja alustan, jolle kynsilakanpoistoainetta laittaa.

Kynsilakanpoistoaineeksi kannattaa valita ehdottomasti jokin tehokas aine, X-tra on ollut tähän tarkoitukseen oikein sopiva. Asetonittomalla aineella en ehkä lähtisi kokeilemaan, saattaa mennä turhan nysväämiseksi. Huomiota kiinnittäisin myös tuon alustan valitsemiseen. Itse en ole vaivautunut ostamaan mitään tarkoitukseen sopivaa erityistä pikkukippoa, vaan käytän satunnaisia rasioiden kansia. Kaikki muovikannet eivät sovellu tähän, sillä useimmat sulavat kosketuksessa asetoniin (esimerkkinä ainakin Keso-raejuuston kansi). Paksummasta muovista tehdyt kannet ovat pelittäneet hyvin, tässäkin kannattaa kokeilla mikä toimii parhaiten.


Aloitetaan kaatamalla pieni määrä kynsilakanpoistoainetta alustalle. Sen verran, että siihen pystyy hyvin dippaamaan siveltimen. Itse suosin siveltimenä Duroyn kulmakarvasutia. Sopivan jämäkkä, ohut ja viisto. Tässä olen kokeillut erilaisia siveltimejä, mutta tämä Duroy on kyllä ehdottomasti mitä parhain tähän tarkoitukseen. Joistakin siveltimistä saattaa irrota karvoja, joten laadukkaan sudin valinta on ihan fiksua tässä.


Märällä siveltimellä sitten kynsinauhojen kimppuun. Asettele sivellin kynsinauhan reunalle ja sitä seuraamalla ja sivellintä reunaan nojaten liuta koko kynnen mitalta.

Tyyli on aika vapaa, miten siistittävää kättä tässä vaiheessa pitelee. Oikeakätisenä huomaan vasenta kättä siistiessä, sen olevan helpompi pitää kämmen alaspäin. Oikean käden kanssa taas kämmen itseeni päin.


Jos lakkaa lähtee paljon kynsinauhoilta, kannattaa se pyyhkiä paperiin ennen sen uudelleen kastamista asetoniin. Tällöin kynsilakanpoistoaine ei värjäänny poistetusta lakasta ja siistiminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa.

Asetonia ei kannata jättää siveltimeen kovinkaan paljon, sen verran että se kostuu. Liian märkä sivellin saattaa sotkea lakkauksia. On myös hyvä laittaa päällyslakka kynsille ennen niiden siistimistä, tällöin suojaat kynttä vaikka kynsilakanpoistoainetta vahingossa osuisikin itse lakkaukselle.

Jos kynsilakkaa on levinnyt paljonkin kynnen yli, suosittelisin ensiksi siistimään suurimmat roiskeet kynsilakanpoistoaineella kostutetulla vanupuikolla. Vanupuikolla on kuitenkin vaikea putsata juurikin noita kynsinauhoja ja kynnen reunoja, joten siihen tarkoitukseen kannattaa tosissaan hankkia hyvä sivellin. Tietenkin puolityötä on jo se, ettei levitä lakkaa täysin hutiloiden tai aivan kynsinauhoihin kiinni.

Huh, toivottavasti tästä oli apua ja hyötyä! Kiirettä ei kannata muuten näiden kanssa pitää, antaa siveltimen vaan rauhassa liukua pitkin kynsinauhoja. Lopuksi pese vielä huolellisesti kynsinauhat lakanpoistoaineesta ja mahdollisesti käytä myös rasvaa. Ja voilà, valmiita ollaan!

Kommentit

 1. Lakkausten siistiminen tuo paremmin esiin itse lakkausta eikä katse kiinnity yli menneisiin lakkoihin.
  Olin juuri selailemassa vanhoja lakkauksiani ja voi, jos vain olisin aiemmin löytänyt reunojen siistimisen :D
  Minullakin yleensä jää jonkun blogin seuraaminen kokonaan jos lakkauksia ei ole siistitty ja reunat ovat sotkuiset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Monen blogin seuraaminen on tössähtänyt heti alkuunsa siihen, että vaikka kuinka kivat lakkaukset ja väriyhdistelmät olisi, niin siistiminen on jäänyt. Joillakin lifestylebloggareilla olen nähnyt suhteellisen tragikoomisia väkerryksiä, mutta ehkä kynsille harjaantumaton silmä ei tuollaista viimeistelyä osaa edes kaivata. Jännä homma. Itsekin tosin opin kunnon siistimisin tämän vuoden puolella, mutta eipä kyllä omilla kynsillä ole näkynyt mitään jäätäviä ylimenoja, kun vissiin äidin neuvot lakkaamatta ihan kynsinauhaan kiinni ovat jääneet muistiin.

   Poista
 2. Sama tekniikka käytössä! :) Tosin joskus olen vähän köhköh laiska ja odotan suihkuun menoa, siellä ne lakat irtoaa iholta yleensä helposti rapsuttamalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wohoo! Taidan olla kyllä vähän liian perfektionisti odottaakseni suihkuun asti siistimistä.. : D

   Poista
 3. Oi kiitos vinkistä, itse olen tuhrannut tähän mennessä aikaani putsaamalla kynsilakanpoistoaineeseen liotetulla topsy-puikolla. :D Sillä saa ok, mutta ei noin tarkasti ja helposti kuin siveltimellä. Taas näitä juttuja, mitä ei tule itse ajatelleeksi...

  VastaaPoista
 4. Asetoniton kynsilakanpoistoaine käy tähän tarkoitukseen oikein hyvin, kunhan se vaan on hyvä sellainen. Markkinoilla on aika monenlaisia sellaisia. Esimerkiksi Lidlin versio toimii oikein hyvin! Asetonipitoisella tosin tuo homma on nopeampaa, kun se puree lakkaan nopeammin. Mutta mun geelit ei tykkää... Testattu on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Lidlin on muuten aika ässä! Oli vakio kynsilakanpoistoaineeni ennen X-traan tutustumista. En kyllä tainnut koskaan edes kokeilla sitä asetonillista, kun asetoniton oli jo niin loistava. Plussaa vielä siitä pumppupullosta!

   Poista
 5. Siisteys on hyvä juttu, mut monesti ihmettelen tällä tyylillä siistityissä isoa rakoa lakan ja kynsinauhan välissä..ei kyllä mun mielestä kivannäköstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että sekin on vähän tekijästä kiinni kuinka leveän siitä välistä tekee. Itsellä joskus lipsahtaa myös omasta mielestä vähän liian suureksi se väli, mutta sitten mietin, että parempi se kuin puolet lakasta kynsinauhoilla!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

117. Talven punaista

833. Vaaleat kulmakarvat ja utuisen musta silmämeikki