144. Iholla Hauschkaa

No niin, nyt tulee vaikeaa postausta. Tai lähinnä vaikeita kuvia julkaistaviksi, mutta rohkeasti eteenpäin ja häpeilemättä!

Muutama kuukausi sitten kasvojen iho räjähti käsiin aikalailla. Muuton aiheuttama stressi ja varmaan vuoroveden liikkeet ja universumi päättivät, että laitetaan sille Annalle nyt 15-vuotiaan murrosikäisen naama. Kiitos tästä juu. Kuukausi sitten (tämä meni nyt kyllä ihan veikkaamalla) palasin takaisin Madàran kasvotuotteisiin, kun muistelin niiden kanssa ihoni voineen kaikista parhaiten. Lisäksi kuuriluontoisena tuli napsittua biotiinia sekä sinkkiä. Hoitotuotteiden vaihto ja stressin laantuminen yhdessä ovat saaneet ihon nyt jo rauhoittumaan huomattavasti siitä, mitä se oli pahimmillaan. Onneksi, sillä ihon huonokuntoisuus raastaa oikeasti ihan mielettömästi. Tällä hetkellä mitään uusia jäätäviä finnipaiseita ei ole syntynyt ja satunnaiset näpytkin ovat olleet hyvin pintaluontoisia, helppoja hoidettavia siis. Vielä kuitenkin ihossa on jälkiä niistä stressikauden kraatereista, jotka punoittavat suhteellisen ohuen ihoni läpi.

Mutta itse asiaan, eli tämän vuoden ensimmäisiin kosmetiikkaostoksiin! Tilasin sinunapteekki.fi:stä pitkästä aikaa itselleni uuden meikkipohjan ja samalla, aika sokkona tosin, peiteaineen. Dr. Hauschkaa molemmat. Translucent meikkivoiteen sävyä olin käynyt kaupassa testailemassa ja olin enemmän kuin tyytyväinen. Olisi kyllä pitänyt testata samalla tuota peitevoiteen sävyä, sillä se pääsi kyllä yllättämään:


00-sävyinen meikkivoide on mitä parhain: vaaleaa ja keltapohjaista. Cover stick sävyssä 01 taas hieman hämmentävä. Hyvinkin vaaleanpunainen voide, joka on nimenomaan suunnattu epäpuhtauksien peittoon. Tämän alun kämmennelle testaamisen jälkeen olin aika skeptinen tuosta, kun uskoisin noin punaisen sävyn vain korostavan punertavia näppyjä.


Mutta eipä niistä tuotteista kämmenselällä hirveästi kuvaa saa, joten tässä tämän hetkinen naamaiho ja tuotteet tositestiin. On muuten valjennut tässä vähän ajan sisään, että ihon pohjasävy kaulalla ja erityisesti kasvojen alaosassa on jotain ihan päinvastaisia. Kaula selkeästi keltapohjainen ja vaalea, leuka taas punoittava ja suurin osa meikkipohjista saa sen näyttämään todella tummalta. Eli lopputulos on useimmiten häivyttelyistä ja blendauksista huolimatta vähän kummallisen oloinen. Ainakin punapohjaisilla tuotteilla sävyero voimistuu todella paljon. Joten kiitos kiitos kiitos Dr. Hauschka ihan täydellisen sävyisestä meikkivoiteesta!


Ylemmässä kuvaparissa kasvoilla pelkkä peitepuikko, ensin töpöteltynä suoraan hylsystä ja toisessa sormella häivytetty rajat. Yllätyin kyllä vaikutuksesta, kun vaaleanpunainen ei sittenkään korostanut entisestään punaisia pilkkuja vaan oikeasti jopa peitti niitä. Cover Stick ei kyllä mihinkään superpeittäviin aineisiin kuulu, vaan on lähinnä peite- ja hoitovoiteen sekoitus. Puikko sisältää ihoa rauhoittavia teepuu- ja manukaöljyjä sekä masmaloa, tapiokatärkkelystä ja kehäkukkaa.

Translucent Make-up on ensimmäinen nestemäinen luonnonkosmetiikkameikkivoide, jota on itseasiassa tullut kokeiltua! Koostumus on aika jäyheää, vahamaista eikä voiteen levittämiseen jää hirveästi aikaa. Huomasin parhaimman lopputuloksen tulevan sormilla levittäen hieman ristiinrastiin. Meikkivoide on suhteellisen paksua ja pelkäsin sen huuhtovan samalla aiemmin levitetyn peitevoideen pois. Turha huoli, sillä tätä oli helppo töpötellä peiteaineen päälle ilman, että oikeastaan minkäänlaisia rajoja meikkivoiteesta jäisi. Todellakin translucent!


Viimeistelin pohjan vielä Benecosin Porcelain-sävyisellä kivipuuterilla. Etenkin kasvojen toisesta, virheettömämmästä, puolesta huomaa miten tasaiseksi tuo Translucent-meikkivoide tekee ihon. Toinen puoli taas peitevoiteesta huolimatta kuultaa läpi epäpuhtauksia, mutta esimerkiksi nenänpielet ja leuka ovat huomattavasti tasaisemman sävyisiä. Benecos kyllä taisi olla vähän turhan jytyä tähän päälle. Tuon kanssa olen huomannut, että kuivat kohdat iholla todella nousevat kivipuuterin kanssa aika esiin ja puuterin mattaava vaikutus vie kyllä vähän sitä Dr. Hauschkan meikkivoiteen tuomaa kuulautta.

Dr. Hauschka kyllä taas kerran lunasti oikein hyvin odotuksia! Toivotaan vielä tuon Cover Stickin tekevän salaista työtään hoitamalla uutteillaan ja öljyillään näitä viimeisiä riivaajia kasvoilta pois. Mutta tuo meikkivoide, ah! Pitkästä aikaa hyvää sävyä ja peittokykykin ihan hyvä ainakin verrattuna esimerkiksi Lumenen CC-voiteeseen, jota on tullut käytettyä lähes koko talvi. Joo kyllä, hyväksynnän tämä saa! (Niin ja pahoittelut kaikille, jotka järkyttyivät naaman kunnosta. Toisaalta harmi, ettei siitä kamalimmasta vaiheesta ollut vertailumateriaalia!)

Ja muuten, viimeinen päivä osallistua arvontaan! Päättyy tänään klo 18.00!

Kommentit

 1. Sormilla tosiaan saa luonnonkosmetiikan meikkivoiteet parhaiten levitettyä, ihon lämpö ilmeisesti pitää hieman kauemmin voiteen notkeana. Itse en Dr. Hauschkan meikkivoidetta ole kokeillut, mutta tuota peitepuikkoa olen käyttänyt, luulen, että sen teho on enemmän hoitavuudessa kuin peittävyydessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkivoide oli kyllä oikeastaan aika täyskymppi! Kerrankin. On ollut niin lukemattomia eri meikkivoiteita, jotka ei vaan ole toimineet mulla, niin todella virkistävää löytää ensimmäistä kertaa jotain näin hyvää.

   Poista
 2. Hei vau, sävy on ihan nappi! Mitä tykkäsit tuoksusta? Mä kun vähän järkytyin siitä kun näytepussia raotin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sano, että "…. hyttysmyrkky!" : D Cover Stickissä oli muuten myös aika omanlaisensa tuoksu. Mutta ei noista kumpikaan enää loppupäivästä onneksi kasvoilla haissut. Cover Stick oli enemmän sellainen kukkainen, meikkivoide no, aika hyttysmyrkkyinen, mutta mä jostain syystä olen aina ihan digannut siitä tuoksusta : D

   Poista
 3. Musta tuntuu että kaikki dr.Hauschkan tuotteet omaavat erikoisen hajun. Ainoastaan kynsinauhaöljykynä on ollut hajuton, mitä tähän mennessä oon nuuskutellut.

  Mutta meikkivoide jo tuon muuntautumisen mukaan voisi olla omiaan mun valkoistakin valkoisemmalle naamalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja Madaralla on kans kyllä jokaisessa tuotteessaan hyvinkin tunnistettavat tuoksut!
   Kannattaa kyllä kokeilla tuota. Jännä miten yhtä aikaa suhteellisen peittävä (esimerkiksi kun katsoo noita hiusverisuonia nenänpielissä ennen ja jälkeen meikkivoiteen!) mutta silti ei jätä mitään rajoja. Coolness! Ostin omani tosiaan Sinunapteekista, jossa tää oli huomattavasti muita mestoja edullisempi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

812. Jeffree Star Family Collection - 6 Velour Liquid Lipstick -huulipunaa

221. Zuii Mermaid Eyeshadow