158. Dr. Hauschkan suihkusaippuoita

Etenkin sen Laveran Lemon Fresh -pettymyksen jälkeen tämän paketin saaminen testiin Ruohonjuurelta oli enemmän kuin mieluisaa puuhaa. Ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan Dr. Hauschkan kehonhoitotuotteita ja oikein kunnolla, kerta postista ilmestyi merkin kokoelma suihkusaippuita.

Mitään erityisiä odotuksia ei ollut, mielikuva Dr. Haushckasta on ollut aika korkealla. Se parin viikon kokeilusetti kasvotuotteista oli oikein onnistunut ja tuuheuttavasta ripsiväristä olen kanssa diggaillut.

Sinänsä hauska, että ensimuistoni koko merkistä on ollut vähintään hieman koominen. Yläasteella oltiin pelaamassa liikkatunnilla pesäpalloa ja siinä vaihtopenkillä odotellessa omaa lyöntivuoroa yksi tyttönen sitten rupesi ehostamaan silmämeikkiään Dr. Hauschkan ripsivärillä. Vieressä oleva megateini sitten nappasi hylsyn, että "OMG mikä nimi lolz!". Sitten tuli kunnon paasaus, kuinka Dr. Hauschka on ehdottomasti parasta ikinä ja peittoaa meidän anytimet ja meibelliinit luomuisuudellaan. Jostain syystä jäi pieni negaatio merkkiä kohtaan, kun ei mitään suosikkitovereitani tosiaan ollut. Samainen likka toi äitinsä luennoimaan joskus ala-asteella meille luomuruoan ylivertaisuudesta ja aiheutti mulle traumat koko luomu-sanaakin kohtaan useammaksi vuodeksi. Onneksi tästä ollaan jo päästy yli!


Dr. Hauschkan (josta näin myöhemmin olen luomuruoan ohella oppinut kyllä jo ihan rakastamaan) ihonpuhdistussarjaan kuuluu neljä suihkusaippuaa: Lemon Lemongrass (sitruuna ja sitruunaruoho), Rose (ruusu), Lavender Sandalwood (laventeli ja santelipuu) sekä Almond (manteli).

Jokaisella näillä on sitten vielä oma vaikutuksensa, jonka sanoisin olevan enemmänkin juuri noista tuoksuista lähtevä, aromaterapeuttinen vaikutus. Lupaillut vaikutukset ovat vähän päällekkäisiä, mutta mikäs siinä. Mitään suuria eroja näillä ei INCI-luettelon perusteella ole kuin vasta loppupäässä: eteerisiä öljyjä ja uutteita, jotka vaikuttavat ainakin tuoksun osalta.

Klikkaa isommaksi!

Koostumukset näillä on myös hyvin samanlaiset, eroja lähinnä huomaa näin vierekkäin aseteltuina. Lemon Lemongrass on selvästi kermaisin koostumukseltaan, Almond juoksevin, Rose jostain syystä tummin. Pesuteho ja iholle jäävä kosteus ovat aika erottomattomia eri tuoksujen välillä, kaikki jättävät ihon puhtaaksi, muttei liian kuivan oloiseksi. Onneksi herkulliset tuoksut jäävät leijailemaan iholle ja suihkukaappiin. Ja ne tuoksut..!


Ei liene mitenkään vaikeaa arvata, mihin näistä rakastuin aivan päätä pahkaa. Lemon Lemongrass on tästä nelikosta ihan ehdoton suosikkini. Raikkaan kirpeä, todella sitruunainen tuoksu, jossa sopivassa suhteessa sitruunaruohoa sekä aistisin myös hieman inkivääriä. Tämä on selkeästi paras aamusuihkuihin ja silloin kun keho ja mieli tuntuu kaipaavan pientä piristystä.

Almond tuo mieleeni joitain lapsuudenmuistoja, ehkä mummini jonkin mantelivoiteen? Tuoksu on todella miellyttävä, ei vain kivojen tuoksumuistojen, vaan tuon mantelin pehmeyden ja kukkaisuuden vuoksi. Tämä on sellainen, jonka jälkituoksu on todella viehkeä ja erityisen talveen sopiva.

Rose-saippua on hassusti näistä selkeästi tummin. Mielikuva tästä tuoksusta on todella luonnollisen ruusuinen, vähän kuin tarharuusut lehtineen, kukkineen ja marjoineen yhdistettynä vähän jo syksyisempään sateeseen. Ehkä juuri voimakkain mielikuvan herättäjä! Tämä oli näistä suosikkini iltaisiin suihkuihin, ruusun tuoksu nukkumaan mennessä on hyvinkin rauhoittava.

Lavender Sandalwood joutui nyt näistä neljästä päätymään sille viimeiselle sijalle, ehkäpä juuri parfyymimäisyytensä takia. Eikä tuo laventeli nyt muutenkaan niitä suosikkejani ole, vaikka yhdistettynä santelipuuhun jopa miellyttävämpi kuin yksinään. Dr. Hauschka sanoo tämän olevan näistä rauhoittavin, mitä kyllä itse tarvitsen aina aika ajoin hieman lisää. Mutta tämän käytön taidan delegoida miehelle, sillä laventeli ei nyt vaan ole ollenkaan mun juttu.


Tälläiset aromaterapeuttiset ratkaisut ihonhoitotuotteissa ovat kyllä kovasti mieleeni! Ja muuten näitä kuvatessa yhdessä, tuoksu oli ihan jäätävän hyvä. Parasta näissä juurikin tuo tuoksun luonnollisuus yhdistettynä hyvin laadukkaisiin koostumuksiin ja pesutehoon. Dr. Haushckan kaikki suihkusaippuat ovat täysin luonnonkosmetiikkaa, eivät sisällä mitään isoja pahiksia (parabeenejä, silikoneja, mineraaliöljyjä eikä synteettisiä hajusteita). Kuten tuosta ainesosaluettelokuvasta (sen saa klikattua isommaksi!) huomaa, näissä jokaisessa on paljon hyviä, hoitavia öljyjä ja uutteita.
Omiksi suosikeikseni kyllä muodostui nimenomaan se sitruunainen Lemon Lemongrass ja Almond, joista tekisi mieli lähteä vielä tilaamaan jossain vaiheessa kosteusvoidetta samoissa tuoksuissa. Onneksi nämä eivät kuitenkaan ihan vielä ole loppumassa, kun ovat vielä superriittoisia tapauksia!

Tuotteet saatu arvioitaviksi blogia varten.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Pistä äkkiä omasi tulemaan, niin pääsen lukemaan!

   Poista
 2. Itse pidän yllättäen tuosta ruususta, mutta se ei liene ihme, jos tietää fanaattisuuteni niitä kohtaan. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se ruusu on kyllä mainio. Jotenkin tosi autenttinen. Itseasiassa ehkä kesäksi voisi harkita kosteusvoiteeksi tuota ruusua ja sitruunaa, manteli on vähän talvisempi sitten.

   Poista
 3. Pidän näistä kovasti. Kaikki ovat omalla tavallaan ihania, mutta paras taitaa kyllä olla Lemon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se Lemon on ihan huippu! Onneksi pistivät tuon mulle testiin etenkin nyt sen Laveran pettymyksen jälkeen.

   Poista
 4. Aina kun sun näitä arvio/esittelypostauksia lukee, niin sitä alkaa innostumaan kaikesta. :D Mäkin haluun testata näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi toi kuulosti tosi hyvältä! Musta on ihan supersiistiä, jos blogin kautta joku innostuu kokeilemaan jotain tai löytää jonkun uuden hyvän tuotteen. Nice! (:

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

812. Jeffree Star Family Collection - 6 Velour Liquid Lipstick -huulipunaa

221. Zuii Mermaid Eyeshadow