279. Sudit puhtaiksi

Tänään vaihteeksi kunnon pesurupeama, kun laiskotus oli saanut vallan ja lähes kaikki sudit sattuivat olemaan likaisia. Tuntuu, että ihmiset voi aika helposti lukea kahteen porukkaan: niihin jotka rentoutuvat siveltimiä pestessä ja toiset jotka vaan vihaavat tätä urakkaa. Itselle tämä on ihan hauskaa puuhaa ja sinänsä tyydyttävää kun näkee kuinka paljon meikkiä noista lähteekään.

Tälläinen isompi satsi pestäviä siveltimiä tulee suunnilleen parin viikon välein. Voidemaisten tuotteiden kanssa käytettävät siveltimet yritän muistaa pestä aina jokaisen käyttökerran jälkeen tai viimeistään kahden kerran jälkeen. Riippuu vähän kuinka hoppu on laittautuessa. Puuterimaisten kanssa pesukerrat venyvät viikkoon tai kahteen, riippuen vähän siveltimien kunnosta.


Tällä hetkellä loistavaksi sutienpesuaineeksi on osottautunut Avalon Organicsin suihkugeeli! Yleensä kaikki kasviöljypohjaiset saippuat ovat hyviä irroittamaan öljyisemmätkin meikit siveltimistä, kuten vaikka Dr. Bronner'sin nestesaippuat. Juuri nyt ei taida mun valikoimissani olla muuta kuin synteettistä karvaa olevia suteja, mutta luonnonkarvaksisia voi pestä vaikka shampoolla. Niin ja muuten marseillesaippua on kyllä ehkä ässin siveltimienpesuun, siihen voi aina luottaa!


Oma siveltimienpesutekniikka on peruja ihan maalaussutien pesemisestä, niitä kun tuli puhdisteltua kuviksessa jo ihan muksusta asti.
Ensin kostutan siveltimen, lisään pienen lorauksen saippuaa kämmenelle ja sitten pyörittelen sivellintä saippuassa. Myötäpäivään ja vastapäivään, niin että saippua varmasti leviää sutiin kunnolla ja saippua vaahdottuu. Paksumpien sutien kanssa hieron vielä sormenpäiden välissä saippuaa, jotta varmasti kaikki meikinrippeet lähtevät liikkeelle. Sitten huuhtelen kädenlämpöisellä vedellä pyöritellen taas kämmennellä sutia kunnes saippuaa ei enää irtoa. Pieni rutistus talouspaperiiin tai pyyhkeeseen ja lappeelleen kuivumaan. (Palasaippuan, kuten marseillesaippuan, kanssa kostutan ensin siveltimen, sitten pyörittelen saippuassa ja vaahdotuksen teen kämmenellä. Tätä toistan kunnes saippua jää kirkkaaksi, eikä sudista irtoa enää meikkiä.)

Pyöreät ja paksut siveltimet, kuten kabukit, yleensä vielä käärin paperiin, jotta harjakset varmasti kuivuvat suuntaansa eivätkä lähde harottelemaan.


Huh ja siinä ne saavat sitten yön yli kuivua ja aamulla taas hyvä meikata, kun suurin osa siveltimistä on puhtaana! Kuvassa muuten varmaan eniten käyttämäni siveltimet, näkyy paljon Ecotoolsia ja Real Techniquesiä, ihan huippuja.

Kommentit

 1. Mä tykkään siveltimien pesusta. Näkee kättensä jäljet:) Ecotoolsit on kyllä tosi hyviä, käytän niitä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se siinä on parasta kyllä, kun näkee kuinka puhtaaksi siveltimet saa (:

   Poista
 2. Ah, siveltimien pesu! Ja toinen kuviksessa sen oppinut, jee!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

812. Jeffree Star Family Collection - 6 Velour Liquid Lipstick -huulipunaa

221. Zuii Mermaid Eyeshadow