305. Elämäni aakkoset 3/3

Kaksi aiempaa osaa tässä: Elämäni aakkoset 1/3, Elämäni aakkoset 2/3


R - Ravintorikkaus
Muutaman vuoden ajan on ollut isompi kiinnostus superfoodeihin. Aluksi tuli napattua nimenomaan ulkomaalaisia erikoisuuksia, gojit ja spirulinat ja nämä mitä nyt oli pari vuotta sitten isossa hypessä. Varmaan useammalla se kiinnostus jäi siihen, mutta itsellä se vielä jatkuu. Nykyään on vähän ymmärrystä, että ne supereista supereimmat foodit löytyy myös ihan Suomestakin. Meillä on paljon hyviä marjoja ja kasviksia, joita ihan hyvin saa ruokakaupasta. Puolukat, mustikat ja etenkin lehtikaali on jotain ihan parhautta. Ja siemenet!

S - Sanakikkailu
On ihan älyttömän hauskaa! Myös nautin taitavien verbaaliakrobaatikkojen kuuntelemista. Kovin laiskasti enää itse jaksan niinkään kirjoittamiseen panostaa, taisi lukio imeä ne mehut musta hyvinkin. Sen sijaan jaksan keksiä jo ihan itseänikin ärsyttäviä lempinimiä tavallisille asioille esim. netflixistä tulee netukkaflitukka, hillo on hillotsuu ja muutkin jääkaapin antimet taipuvat lihatsuksi, jädykäksi ja oikeasti tää pitää lopettaa en kestä! Sietämättömien lempinimien ohella vihaan, vihaan, vihaan jos joku kirjoittaa ”enään”.

T - Tatuoinnit
Ranteesta löytyy kaksi pientä kokonaisuutta: viisi lintua ja buddhalainen mantra ”om mani padme hum”. Lisää ottaisin jos selkeä idea olisi. Tavoitteena jos joskus saisin tämän vasemman käden full sleeveksi. A girl can dream joo.


U - Unet
Paitsi että nukun ihan tajuttoman huonosti, niin näen ihan tajuttomasti unia. Vähintään yhden yössä, tavallisesti kaksi muistan aamulla. Ilmeisesti vähän uniikimpi homma on se, että voisin unimaailmastani helposti piirtää kartan eri kaupungeista siellä. Ja sekin, että asiat tapahtuu sinänsä loogisesti unimaailmassa, että tapahtumat eri öinä seuraavat toisiaan ja asioilla on selvä jatkumo. Jos unimaailmassani muutan asunnosta toiseen, niin seuraavat unet tosiaan tapahtuvat sitten uudessa asunnossa. Usein on myös pidempijuonisia unia, jotka ovat toistuneet vuosienkin välillä. On se vähän niin, että kun muut menee nukkumaan, niin mä menen ”elokuviin”. Tosin oisi ihan kiva kyllä nukkuakin, näin useamman vuoden unettomuuden jälkeen.

V - Vegeys
Tai oikeastaan pesco-vegeys, syön edelleen kalaa, mutta lihan syöminen on jäänyt kunnolla noin kuutisen vuotta sitten. Tai silloin noin virallisesti oon silloisen koulun keittiöön ilmoittanut ruokavaliosta. Aluksi näissä oli ihan taustalla se, että vihasin sian makua (sitä ei olekaan tullut syötyä vielä pidempään aikaan), mutta sitten on tullut myös eettiset ja ekologiset syyt tuohon rinnalle. Riista olisi mulle periaatteessa todella ok, mutta omaan suuhun se vaan maistuu ihan verelle. Ja lihalle.

W - www.9gag.com
Haha oikeasti, ensimmäinen mikä tuli W:stä mieleen. 9gagissä aika menee rattoisasti.

X - Xylitol
Mulla täytyy aina olla xylitol-pastilleja messissä. Mieluummin valitsen täysxylitolisen pastillin ruoan jälkeen kuin purukumin. Herra Hakkaraisista tuli hiljattain todella hyvä mansikkamakuvaihtoehto, mutta parhainta on kyllä Spryn (iHerbistä) piparminttupastillit. Hassua, että Suomessa tuntuu olevan vähän kiven alla hyvät täysxylitolipurukumit muuten, todella useassa on ihan outoja ainesosia, keinotekoisia makeutusaineita (noista tulee ihan jäätävät mahakivut) ja arominvahvinteita.

Y - Youtube
Itseasiassa varmaan vasta tämän vuoden puolella oon huomannut Youtuben loistavuuden. Seuraan lähinnä ulkomaalaisia beautyvloggaajia. Tässä muutama suosikkini: Leighannsays, essiebutton, Fleur deForce. Jos jotain ihan muuta haluaa niin: papananaama ja Mental Floss.

Z - Zyrtec
Käyttääkö sitä muuten edes kukaan. Muistan pienenä kyllä käyttäneeni, sillä allergiat ovat vaivanneet ihan pienestä asti. Turhauttavaa etenkin keväisin, mutta kaikista eniten ärsyttää ruoka-aineallergiat. Olisi kiva voida syödä vaikka kiiwiä ja mansikoita. Ja päärynää ja vaikka mitä! Onneksi sentään kissa-allergia on lähtenyt kokonaan pois, ei haittaa vaikka silmiään hieroisi meidän kissoihin. Tai kyllä haittaisi, koska muutenkin tuntuu olevan silmät ja nenä ja vaatteet täynnä kissankarvoja  : D


Å - Är svensk o och jag kan inte prata svenska. Paitsi että Jag heter Anna!

Ä - Älykkyys
Jotain mitä isosti arvostan. Etenkin tunneälykkyys on itselle todella tärkeää. Olisi kyllä hienoa olla vähän älykkäämpi kaikilla osa-alueilla : D

Ö - ”Ööö..”
Osaan olla useasti suhteellisen jäätävä. Tai oikeastaan mun jäätävyys menee vähän molempiin suuntiin: joko se öö tulee mun suusta tai sitten keskustelukumppanin. Kiitos ja anteeksi!

Kommentit

 1. Nää oli ihania!
  JOO. Jos sanot enään, lyön sua nenään.
  ehhe!

  VastaaPoista
 2. Luin kaikki kolme postausta putkeen, kiva kun teit nämä, oli mukavaa luettavaa :)

  Iso osanotto myös. Meidän kahdesta koirasta toinen on vähän niinkuin jatkoajalla ja tiedossa on, että joudutaan luopumaan koirasta paljon aikaisemmin kuin "tavallisesti". Pelkkä ajatuskin nostaa palan kurkkuun :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tykkäsit <3
   Ja kiitos. Toivottavasti saatte vielä itse nauttia vuffen seurasta pitkään ja terveenä. Paljon rapsutuksia sinne (:

   Poista
 3. Ihania ovat kyllä sun aakkoset :) Mullakin on muuten tosi looginen unimaailma ja voisin myös tehdä kartan sen kaupungeista :D Ja joskus unet voi jatkua seuraavana yönä siihen, mihin ne herätessä jäi..joskus unet toistavat samaa kaavaa, ainakin teininä näin tosin paljon ahdistavaa unta, jossa tiesin lapsuudenkotiini kohta tulevan joidenkin pahojen ihmisten ja yritin mennä sisälle piiloon. Tuosta oli sitten aina vähän eri variaatioita, jonain kertana rosvo kurkkasi sängyn alle jossa olin piilossa, joskus ehdin lähteä karkuun ikkunasta ja juosta ojia pitkin metsiin ( jolloin uni muuttui jo ihan toiseksi ), joskus taas isän kanssa hakattiin (!!!) ne roistot..ihan friikkiä, mutta toisaalta taasen olen sitä mieltä, että jotkut unet kyllä kertovat meistä aika paljonkin ( ja sain tuohon omaan uneeni hyvän tulkinta-avun silloiselta kuvataidepiirin opeltani, kun olin saanut unen tulkittua, sen näkeminen vähentyi! ). Mutta pitkän sepustukseni tarkoitus oli vaan sanoa että unet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Aikamoista! En oo ennen törmännyt kehenkään, jolla olisi mitään edes samanlaista kun mulla näiden unien suhteen! Toi unien jatkaminenkin vaikka päivien jälkeenkin, ihan sama juttu siis täällä!

   Poista
 4. Hah, noista ihmisten käyttämistä "kielikukkasista" mua ärsyttää ihan suunnattomasti tuo isosti- ilmaisu. Se putkahti jostain pari vuotta sitten ja selkeästi on onnistunut kiemurtelemaan ihmisten sanavarastoon. Argh! Se ei ole oikeesti suomea :D
  -Mikaela

  VastaaPoista
 5. Ja niin, mukava blogi muuten, luen sitä isosti- ilmaisun käytöstä huolimatta ;D
  -Mikaela

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

812. Jeffree Star Family Collection - 6 Velour Liquid Lipstick -huulipunaa

221. Zuii Mermaid Eyeshadow