310. Kynnet kuntoon ja kauniiksi

Pidempään blogia seuranneet muistanevat syyn, miksi aikoinaan innostuin enemmänkin kynsienlaittamisesta ja -lakkailuista. Vuosia olin raadellut kunnolla kynsiä ja kynsinauhoja, repinyt kynnet säännöllisesti lyhyiksi ja kädet olivat useimmiten vaan kuivina korppuina repaleisten sormien seurana. Todella inhottava tapa ja todellakin halusin tuosta eroon. Ratkaisu: rupee maalaan niitä kynsiä!

Omalla kohdalla tää on ollut kynsien pelastus, lakkailu ja kynsistäkin bloggaaminen siis. Jotta nättiä jälkeä saa, on vaan maltettava pitää kynnet hyvässä kunnossa ja lopettaa se pureskelu ja nyhtääminen.  

Nykyään kynsiehoitoon on syntynyt oma, helppo rutiini, ettei se tunnu edes vievän kovasti vaivaa. Pistetään tämä jakoon siis teillekin!


Tässä muuten vertailuna kynnet vuoden takaa ja neliökuvissa tämän hetken kynnet. Huh. Vaikka kilpirauhasongelmat veroittavat etenkin kynsien kuntoa, niin ahkera rasvaaminen, hoitaminen ja lisäravinteet (mm. sinkki, biotiini, MSM) ovat huomattavasti vahvistaneet kynsiä.


Kynsihuollon teen aina puhtaille kynsille, jotka ovat puhdistettu niin lakasta kuin liasta. Käytän viilaamiseen kahta eri lasiviilaa. Toinen on kuvassa näkyvä Willkemin viila (muistaakseni Sokokselta ostettu, suhteellisen edullinen tapaus) ja toinen ihan kulttisuosittu Trindin lasiviila. Willkem on vähän sileämpi, kun taas karheampi ja jämerämpi Trind sopii hyvin nopeaan kynsien lyhennykseen. Willkemillä on helpompi pienessä siistimisessä, se ei viilaa kynttä ihan niin nopeaan. Viilaan kynnet aina vain yhteen suuntaan, muuten kynsi helposti liuskottuu.

Viilauksen jälkeen poistan ylikasvaneet kynsinauhat Trindin Cuticle Removerilla. Tätä tosin käytän vain kerran parissa kuukaudessa, kynsinauhat muuten helposti rasittuvat liikaa. Aiemmin käytin säännöllisesti metallisia kynsinauhaleikkureita, mutta huomasin tuon kiihdyttävän nauhojen ylikasvua ja repaleisuutta. Parempi siis jättää kynsinauhat oikeasti rauhaan ja kiinnittää huomio niiden rasvaamiseen.

Trindin Cuticle Remover on muuten suhteellisen helppo tuote käyttää: geeliä levitetään kynsinauhoille, annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja sitten appelsiinipuutikulla kuoritaan kuollut ihosolukko pois. Aine on hyvin alkalista, eli kemiallisesti kuorii kynsinauhan pois. Tämän jälkeen kannattaa pestä vielä huolellisesti kädet ja jatkaa rasvaamisella, jotta pH tasoittuu.


HG-tuotteeni kynsinauhojen kosteuttamiseen on Badgerin Cuticle Care -voide. Imeytyy todella hyvin ja tuntuu hyvin kosteuttavalta. Voiteessa on pääaineksina sheavoita, neitsytoliiviöljyä, risiiniöljyä ja mehiläisvahaa. Ja tää tuoksuu ihan tajuttoman hyvältä, ihanan sitruunaiselta ja kirpeältä!

Päivittäisessä kosteuksessa käsille on ollut myös O.P.I Avojuice Mango -voide. Ostin tuon superhalvalla Emotionin loppuunmyynnistä seitsemällä eurolla. Kyseessä on todella kevyt lotion-tyyppinen voide, jossa reippaasti tuoksua. Sopii hyvin päivittäiseen kotikäyttöön, tämä pyörii mulla nyt yöpöydällä, jotta muistan rasvata kädet kunnolla ennen nukkumaanmenoa.


Käsilaukusta löytyy Dr. Hauschkan vähän tykimpi käsirasva, joka tuoksultaan miedompi, mutta kosteuttaa paljon tehokkaammin. Tämä on hyvä ratkaisu nimenomaan käsilaukkuun, kun tarvitsee käsille tai kynsille nopeaa kosteutusta. Eikä hajukaan ala vierustoveria häiritsemään.


Kynsienhoitorutiinin lopettaa yleensä valmistautuminen seuraaviin lakkoihin levittämällä hoitolakat kynsille. China Glazen Calcium Gel Fortifier on ollut oikein passeli tuote vahvistamaan kynsiä. Tämä jättää todella ohuen kerroksen jälkeensä ja toimii hyvänä aluslakan alustajana (lols). Huomaan, että kynsien lohkeilu ja katkeaminen on selvästi vähentynyt kun tämä on käytössä.

Varsinaisena alus- ja hoitolakkana käytän tällä hetkellä Essien Millionails Treatmentiä. Millionails sisältää mm. rautaa ja aminohappoja, ja pitää kynnet vahvoina. Tämä varmasti kävisi "tavallisille" kynsille yksinään pohjana, mutta omat kynnet ovat paljaaltaan vielä aika paperia (tosin muutos on ihan huomattava verrattuna siihen mitä nämä olivat ennen näiden käyttöä!). Essien Help Me Grow on muuten toinen hyvä aluslakka tämän kanssa. Sitä tuli aiemmin käytettyä, mutta tämä Millionails on selvästi vahvistavampi tapaus.

Ja näiden päälle onkin sitten hyvä lakkailla, kun kynnet ovat vahvoina ja kynsinauhat ravittuja. Eikä raavittuja. Pistäkäähän kommentteihin, mitkä on teidän suosikkeja kynsienhoidossa!

Kommentit

 1. Tosi kattava postaus, kiitos! Seassa vilahteli omia suosikkejanikin. :)

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä ja perusteellinen tämä, kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sullekin tästä irtosi jotain : D Kiitos!

   Poista
 4. Tosi kiva ja perusteellinen postaus :)

  VastaaPoista
 5. Tuo Badger kuulostaa tosi kiinnostavalta! Mulla on nyt käytössä yhdistelmä Trind Nail Balsam + Trind Nail Repair ja se on kyllä paras combo tähänastisista! Balsam on äärettömän hyvä kuiville, hauraille ja liuskottuville kynsille (eikä sisällä öljyjä joten sen voi vaan hieroa kynsiin ja jatkaa suoraan sit Repairilla/aluslakalla siihen päälle) ja Repair nyt jotenkin vaan tekee ihmeitä. Liuskottumat on pysyneet poissa kokonaan ekaa kertaa mun elämässä. Repairin päälle laitan vielä tavallisen aluslakan. Voisin ylistää noita kahta tuotetta ihan loputtomasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko muuten Nail Repairissa formaldehydiä tms, kun jotenkin muistan että siinä oli joku jippo minkä takia en ole sitä ostanut? Nail Balsamia mulla muuten taisi joskus ages ago olla ja se oli kyllä hyvää! Täytynee muuten ostaa sitä uudestaan joskus.
   Ja Badger on LOISTAVAA! Omani oon tilannut iHerbistä, mutta FeelUnique ainakin myös myy. Käytän nyt myös merkin huulirasvoja, ne on nam!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

812. Jeffree Star Family Collection - 6 Velour Liquid Lipstick -huulipunaa

221. Zuii Mermaid Eyeshadow