436. Dabba-kukkaisvedet

Sain jo keväällä testiin Dabban kukkaishoitovesiä Suomen Luonnonkosmetiikkatukulta. Dabba-kukkaisvedet ovat lähtöisin Latviasta ja ovat ainesosiltaan täysin luonnollisia ja lähes kokonaan myös luomulaatuisia. Dabballa on tällä hetkellä kukkaisvesiä kahdeksan, joista valitsin testattavaksi kaksi, jotka vaikuttivat tarpeisiini parhaiten soveltuvilta: kanerva-kukkaisvesi ja siankärsämö-kukkaisvesi. Btw, mä muuten rakastan tota nimeä: Dabba! Supersymppis!

Dabba-kukkaisvedet

Symppikset näissä on myös pakkauksetkin, ihan tota pahvilaatikkoa myöten. En ole ennen nähnyt noin coolisti taiteltua pakettia! Kukkaisvedet eivät muuten olleet näitä ennen ihan niin hirveän tuttuja, ruusuvettä olin kyllä käyttänyt jo pari vuotta ja siitä tykkäsin paljonkin. Näitä kukkaishoitovesiä voi käyttää ihan kasvoveden asemesta, hoitovetenä ennen kasvovoidetta tai suihkuttelemalla päivään mittaan tuomaan kosteutta ja virkistystä iholle.

Dabba siankärsämö

Siankärsämö-kukkaisvesi toimii puhdistavana ja tasoittavana kukkaisvetenä seka- ja ongelmaiholle. Tätä voi käyttää myös päänahan ja hiusten hoitoon. Siankärsämö on luonnostaan puhdistava, tulehdusta ja punaisuutta vähentävä. Tässä on muuten hyvin, hyvin uniikki tuoksu, josta sainkin jo etukäteen hieman varoitusta. Se on hyvin vihreä ja metsäinen, ilmeisen hyvin siankärsämöinen. Onneksi haju ei jää iholle pitkäksi aikaa, mutta kyllä tähän tuoksuun kesti hetki aikaa tottua. Olen tätä käyttänyt ennen kasvovoidetta iltaisin ja suihkun jälkeen. Ihan muuten huomattavaa edistystä olen huomannut selän ihossa, johon muodostuu nykyään niiiin paljon vähemmän epäpuhtauksia kuin ennen tätä. Ilmeisesti mun iho diggaa siis tästä oikein paljon!

Dabba kanerva

Kanerva-kukkaisvesi on taas normaalille iholle sopiva puhdistava ja rauhoittava. Tätä käytän aamuisin ennen aknea hoitavaa päivävoidetta. Tuntuu todellakin rauhoittavalta ja selvästi kevyemmältä (ja paljon paremman tuoksuiselta!) vaihtoehdolta noin puhdistavan hoitovoiteen kaveriksi. Hyvän ja miedon tuoksunsa vuoksi tätä on tullut käytettyä kesän aikana ihan virkistämään ihoa päivän mittaan.

Nämä Dabbat ovat kyllä olleet kovasti mieleeni ja on ollut jännä myös huomata, että näillä on selvästi ollut positiivista vaikutusta ihon kuntoon. Etenkin tuo Siankärsämö on ollut yllättävänkin hoitava, eivätpä vanha kansa turhaan sitä neuvoneet laittamaan haavan (vai oliko se mustelma..) päälle.

Tuotteet saatu blogin kautta

In English
I've been trying out these two Dabba floral waters for the past few months. I got to try the Heather Floral Water (toner for normal skin with cleansing, astringent and anti-inflamatory properties) and the Yarrow Floral Water (toner for mixed and problematic skin to cleanse, tone and calm). The Yarrow one has quite an unique and unpleasant scent to it, but it does not linger on the skin and it is surprisingly easy to get used to. It has helped my skin to improve and stay clear especially on my back. The Heather one has been perfect to refresh the skin during the summer and is a good general toner to use before my daily moisturiser.

FACEBOOK | BLOGLOVIN’

Kommentit

 1. Nää on kyllä ihanan symppiksiä tuotteita! Kannattaa sit huomioida, et noi tais kestää vaan kaks kuukautta avattuina, et mäkin oon aika pikapikaa käytellyt näitä pois :D

  VastaaPoista
 2. Oho hei kiitos muuten huomautuksesta! Alkaa noi mun pullot oleenkin sitten jo vähän siinä ja siinä että onko ne ihan priimana enää. Jännä muuten, en mä mitenkään saisi noin isoa pulloa käytettyä loppuun kahdessa kuukaudessa!

  VastaaPoista
 3. Nää on ihania, tykkään varsinkin tuosta kaneravasta. :)

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä hyvä! Tykkään siitä tuoksustakin, se on jotenkin niin luonnollinen (:

  VastaaPoista
 5. Näitä pitää kyllä testata joku päivä, mutta tosiaan ihmetyttää tuo lyhyt säilymisaika. Saa aika paljon suihkia, että parissa kuukaudessa saa tämän kulutettua :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on se kamomilla ja jestas, mikä tuoksu siinäkin on ^_^ Luulin muuten ostaneeni tuon siankärsämön mutta ei, näemmä se olikin kamomilla :D Ehkä uskallan kokeilla tuota siankärsämöäkin :)

  VastaaPoista
 7. Niin ja se piti sanoa, aivan ihanat kuvat <3 :)

  VastaaPoista
 8. Joo, saa kyllä suihkia itsensä ja perheenjäsenet kanssa : D Mutta ainakaan vielä ei mitään muutoksia ole noissa mun pulloissa ollut, vaikka ovatkin olleet käytössä jo hieman paria kuukautta pidempään. Ehkä siinä vaiheessa kun tuoksu/koostumusmuutoksia alkaa tapahtua, niin täytyy lopettaa.

  VastaaPoista
 9. Joo kannattaa! Musta tuo siankärsämö on ihan yllättävän tehokas ja nimenomaan hoitava. Tehnyt ihan ihmeitä mun selän ja rintakehän iholle. Tuoksu siinä on kyllä, eh, aikamoinen, mutta se onneksi haihtuu suhteellisen nopeasti. Tuntuu vähän kuin olisi jossain syysmetsässä käynyt rämpimässä : D

  VastaaPoista
 10. Kukkaisvedet roks! Itse olen käytellyt vain ruusuvesiä tähän asti mutta nää muutkin kiinnostaa. Ja Dabba on tosiaankin megasymppis nimi :)

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoisen kuuloisia! Myöskin hyvä joululahjaidea, minä olen hyvissä ajoin liikenteessä ;)

  VastaaPoista
 12. Hei joo! Näitä saa myös semmoisissa kolmen seteissä, vois olla ihan loistava lahjaidea!

  VastaaPoista
 13. Mulla on ollut nyt Dabbalta semmoinen kolmen kasvoveden paketti testissä ja kamalasti olen tykännyt! Varsinkin suihkun jälkeen jos en heti jaksa naamaa rasvata niin suihkaus kasvoille estää jo aika hyvin ettei iho ala kiristelemään. Tuoksuihin on tottuminen mutta kyllä niistä alkaa pitämään :)

  VastaaPoista
 14. Joo katselin niitä settejä kanssa tuolta Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Vois ostaa sellaisen näiden jatkeeksi! Mikä setti sulla oli?

  VastaaPoista
 15. Niin on! Noissa on vielä tosi hieno tuo pahvipakkauskin, en meinannut raaskia laittaa kierrätykseen : D

  VastaaPoista
 16. Mulla on käytössä tuo Power from the forest, missä on kanerva, koivunlehti sekä villivadelman lehti.
  Noi pullot on myös supernäppäriä. Olen lähdössä reissuun joulukuussa ja aion pakata tyhjään pulloon vähän kukkaisvettä mukaan ja sitten heittää pullon matkan lopussa pois.

  VastaaPoista
 17. Toi koivunlehti muuten kiinnosti muakin kovasti, mutten uskaltanut siihen tarttua, kun oon allerginen koivulle. En tiedä allergisoisiko ne noin kukkaisvetenä, mutta ehkä parempi pelata varman päälle kuin herätä allerginen reaktio naamalla : D

  VastaaPoista
 18. Katja Kokon Dabadabaduu -postauksesta lainatakseni: "Erityismaininta on myös annettava vesien säilyvyyttä parantavasta aineesta, joka on valmistettu yhdistämällä retiisinjuureen korealaisesta kaalisalaatti kimchistä tuttua leuconostoc-bakteeria ja antamalla seoksen fermentoitua. Tämä säilyvyyttä parantava aine on lempeä iholle, tehokas ja ekologinen."

  Eli oletan, että kyseinen aine parantaa säilyvyyttä, mutta ei vain yhtä pitkään kuin perinteiset säilöntäaineet luonnonkosmetiikassa kuten sodium benzoate, potassium sorbate, jolle monet ovat allergisia, kuten allerkirjoittanut ja hänen äitinsä mukaan lukien. Niitä laitetaan tosi usein kukkaisvesiin.

  Säilyvyys on ehkä lyhytaikainen, mutta minusta on kiva, että sitä voivat käyttää useammat ihmiset, joille nuo yleisemmät edellä mainitut allergisoivat säilöntäaineet eivät sovi. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

850. Blogi hiljenee - KIITOS teille lukijoille, ja nähdään Instassa!

117. Talven punaista

833. Vaaleat kulmakarvat ja utuisen musta silmämeikki